Aleksandar Šešelj o Izveštaju Evropske komisije

0
272

Odbor za evropske integracije Skupštine Srbije raspravljao je  o Izveštaju Evropske komisije o napretku Srbije za 2019. godinu, uz negodovanje poslanika Srpske radikalne stranke što je na sednici Odbora učestvovao šef delegacije EU Sem Fabrici i isticanje da proširenja EU neće biti, a da će EU posle rešavanja Kosova nastaviti da uslovljava Srbiju.

Narodni poslanik i zamenik predsednika Srpske radikalne stranke Aleksandar Šešelj tražio je od predsednika Odbora Nenada Čanka obrazloženje po kom osnovu daje reč stranom diplomati budući da u Poslovniku tako nešto ne stoji.

Šešelj je potom negodovao jer je Fabrici govorio na engleskom jeziku i optužio je vlajdajuću većinu da dozvoljava da Srbija bude stavljena u podređeni položaj. On je pitao šta je bio problem da članovi Odbora samo pročitaju izveštaj koji je podnet na ćiriličnom pismu, te da ne razume zašto je Fabrici morao to da obrazlaže. Šešelj je rekao da su poslanici, članovi Odbora, videli sliku i priliku odnosa vlasti i EU. Predstavnik EU je držao predavanje na engleskom jeziku, puštao crtane filmove, a poslanici vladajuće većine su hvatali neke beleške, rekao je Šešelj i dodao.

Aleksandar Šešelj je rekao  i da je pitanje normalizacije odnosa Beograda i Prištine uslov za pristupanje EU, te je upitao šta znači normalizacija odnosa i podsetio da je uslov nekada bio i izručenje srpskih državljana u Haški tribunal, te da će novi uslovi EU ka Srbiji uslediti u budućnosti.On je naglasio da su put Srbije u EU u stvari non-stop novi uslovi, tapšanje po ramenu i to je sve.

Aleksandar Šešelj je rekao, pozivajući se na izjave nekih stranih zvaničnika, i da se EU neće širiti, pa je zbog toga potrebno i da Srbija donosi prave odluke.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here