Milanka Momčilović: Najveću krivicu snose zaposleni u bolnicama

0
428

Članica Udruženja “Za istinu i pravdu o bebama” Milanka Momčilović  izjavila je da kada je reč o nestanku beba iz porodilišta  najveću krivicu snose zaposleni u bolnicama kao i pojedini socijalni radnici.

Članica Udruženja “Za istinu i pravdu o bebama” Milanka Momčilović je još 2002.godine podnela krivičnu prijavu protiv N. N. lica za otmicu deteta. Postupak je trajao dugo i na kraju je obustavljen zbog neosnovanosti. Postavlja se pitanje koliko nepoštovanje zakona utiče na tokove procesa i da li je krug onih koji bi morali da odgovaraju za nestanak i otmicu širi od onoga što se misli u javnosti, odnosno da li su za otmice krivi samo zdravstveni radnici? Milanka Momčilović je govoreći o ovoj temi rekla da je kao oštećena strana tek posle dvanaest godina saznala da su pojedini dokazi nestali.

Milanki Momčilović je posle prvog porođaja, 1999.godine, rečeno da joj je beba rođena mrtva, međutim nije joj bilo dozvoljeno da je vidi , iako je za to molila. Kasnije je rodila dve ćerke, ali nikad nije prestala da traga za prvim detetom za koje smatra da je živo.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here