Slavoljub Kačarević: Ulazak u EU sada nije moguć

0
329

Urednik veb portala Balkan magazin Slavoljub Kačarević je rekao da naši političari iz nekog razloga nemaju drugi program ili plan osim da preporučuju ulazak u Evropsku uniju iako to sada nije moguće.

Pojedini nemački analitičari ocenili su da glavna opasnost za proširenje EU nije u jačanju krajnje desnih i anti-EU snaga već to da su velike, priznate partije – narodnjaci, socijaldemokrate pa i liberali – izgubile interes za proširenje. Prema tim mišljenjima ‘’jača hlađenje prema proširenju i hlađenje prema nalaženju odgovarajuće strategije za Zapadni Balkan i odnosa EU prema Zapadnom Balkanu. Novinara i urednika veb portala Balkan magazin  Slavoljuba Kačarevića smo zamolili za komentar ovakve ocene nemačkih  analitičara.

I predsednik Evropskog saveta Donald Tusk ocenio je nedavno da je uspeh to što je ostala evropska perspektiva za Zapadni Balkan uprkos umoru od proširenja, jer bi bez aktivnosti EU situacija u tom regionu bila neuporedivo gora, a Balkan je, kako je rekao, za EU evropska griža savesti.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here