Javna debata vezana za OSI u okviru projekta EIDHR-a

0
116

U Gradskoj kući održana je javna debata vezana za osobe sa invaliditetom u okviru projekta EIDHR-a koju su u Zrenjaninu organizovali Udruženje paraplegičara Banata iz Zrenjanina, udruženje Siguran život iz Opova i druge organizacije paraplegičara iz Opova, Vršca i Pančeva.

Javna debata vezana za osobe sa invaliditetom u okviru projekta EIDHR-a koju su organizovali Udruženje paraplegičara Banata iz Zrenjanina, udruženje Siguran život iz Opova i druge organizacije paraplegičara održana je u Zrenjaninu. U pitanju je samo jedna od planiranih aktivnosti projekta čiji je cilj između ostalog poboljšanje socijalnog okruženja za bolje razumevanje i poštovanje ljudskih prava osoba sa invaliditetom. Projekat ,,Ostvarivanje ljudskih prava na socijalnu inkluziju i jednake mogućnosti za povratak dostojanstva osoba sa invaliditetom’’ koji finansira Evropska unija namenjen je podršci osoba sa invaliditetom i osobama koje ih zastupaju kako bi se kroz trajnija rešenja i uspostavljene mehanizma osigurao lakši pristup društvenom okruženju, podstaklo razumevanje i tolerancija i održivo ostvarenje ljudskih prava ranjivih grupa. Javnoj debati prisustvovao je i zamenik pokrajinskog sekretara za sport i omladinu Ljubomir Stanisavljev koji je ovom prilikom govorio o organizaciji odnosno kancelariji za invalidna lica.

Očekivani rezultati projekta su da osobe sa invaliditetom budu podržane u upoznavanju i ostvarivanju svojih prava čime bi značajno bio poboljšan njihov društveni položaj, zatim da pozitivne društvene vrednosti, stavovi i znanja o ljudskim pravima budu rašireni među mladima kao i da se podigne svest o lokalnim zajednicama kroz transparentan i aktivan dijalog i prezentacije o ljudskim pravima. Projekat je počeo 21.decembra 2018.godine i trajaće 12 meseci.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here