Živadin Jovanović o herojima odbrane od NATO agresije

0
289

Nekadašnji ministar inostranih poslova Živadin Jovanović izjavio je da je dvadeset godina od egzodusa Srba sa Kosova i Metohije bila još jedna prilika da se prisetimo heroja odbrane od NATO agresije.

 Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić je na početku tribine “20 godina egzodusa Srba sa Kosova i Metohije” rekao da tribina predstavlja dostojanstven razgovor o sećanjima na zavičaj. Tribina je bila “pravi kontrast onome što su u Prištini” priredili Vesli Klark, Bil Klinton i Medlin Olbrajt, kao i “ostali zločinci” koji su izvršili agresiju bez odobrenja Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija. Nekadašnjeg ministra inostranih poslova SR Jugoslavije Živadina Jovanovića pitali smo za komentar obeležavanja dvadeset  godina od ulaska NATO snaga na Kosovo koje je održano  u Prištini.

Marko Đurić je na tribini “20 godina od egzodusa Srba sa Kosova i Metohije” rekao da na godišnjicu terora, zločina, satiranja i progona Srba, u Prištini su slavili što su proterali pedeset šest odsto nealbanskog stanovništva sa Kosova i etnički očistili više od  tri stotine srpskih naselјa. On je naglasio da je važno da zajednički negujemo kulturu sećanja i da se za narode koji imaju dugo istorijsko sećanje kaže da bitke i utakmice, koje su u jednoj istorijskoj epohi delovale izgublјeno, mogu da se napornim trudom i izlaganjem preokrenu u drugim istorijskim epohama.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here