Bolonjska reforma nanela katastrofalnu štetu obrazovanju

0
127

Novinar Miodrag Zarković je izjavio da kada je reč o protestu osmaka u više gradova u Srbiji, na delu se pokazalo koliko je Bolonjska reforma nanela katastrofalnu štetu obrazovanju u našoj zemlji.

Nekoliko stotina učenika posle skandala sa testovima za završni ispit je protestovalo i ispred Predsedništva Srbije, zahtevajući ostavku ministra prosvete Mladena Šarčevića, nakon što nisu uspeli da dogovore sastanak sa nekim predstavnikom Ministarstva prosvete. Oni su tražili i da se poništi mala matura i da im se omogući da se u srednju školu upišu na osnovu uspeha iz osnovne. Da li je protest, kako su naveli predstavnici vlasti, politizovan i da li bi ministar morao da podnese ostavku, glasilo je pitanje koje smo uputili novinaru Miodragu Zarkoviću.

Ministar prosvete Mladen Šarčević je komentarišući proteste izjavio da je ostavku ponudio predsedniku države i premijerki, ali da je ona odbijena. Šarčević je rekao da zbog curenja testa iz matematike oseća moralnu odgovornost, ali da ne zna zašto bi podneo ostavku kada je otkriveno šta je bio problem.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here