Vidovdanske svečanosti opštine Čajetina

0
189

U okviru Vidovdanskih svečanosti opštine Čajetina, 26.juna biće otvoren Kulturni centar na Zlatiboru.

Narednog dana , 27.juna i zvanično će biti otvorene Vidovdanske svečanosti opstine Čajetina, dok će  28. juna u Sali Biblioteke u Čajetini biti održana i  Svečana akademija povodom Dana Biblioteke “Ljubisa R. Đenic” . Dan kasnije,  29. juna, biće otvoren  8. Međunarodni festivala sportskog filma na Zlatiboru,a 30. juna biće održana Svečana sednica povodom Dana opštine Čajetina.

Kulturni centar Zlatibor je počeo da se gradi septembra 2016.g., a predviđeno je da sadrži pozorište,bioskop , biblioteku, konferencijsku salu  kao i osam soba i četiri apartmana. Vrednost projekta je dve stotine dvadest sedam miliona dinara, od čega je opština Čajetina uložila sto osamdeset dva miliona dinara. Kulturni centar je značajan objekat koji će sadržajno upotpuniti turističku ponudu Zlatibora, a pored brojnih turista sadržaje Kulturnog centra koristiće i meštani Zlatibora i okoline.

Tokom održavanja 8.međunarodnog festivala sportskog filma biće dodeljene i nagrade za životno delo. Laureati ove godine su: košarkaška legenda Bora Stanković, producent Dobrivoje Tanasijević, Branislav Simić, trener Bogdan Tanjević i Gojko Mitić.Nakon otvaranja festivala predviđena je i projekcija filmova: Trojke i Zlatni momci.

Treba dodati i da se Vidovdanske kulturne svečanosti ove godine održavaju jedanaesti put pod pokroviteljstvom opštine Čajetina, a uz podršku Tursitičke organizacije Zlatibor. Žiri Vidovdanskih kulturnih svečanosti je jednoglasno odlučio da ove godine dodeli sedam priznanja Vitez Srbije za uspehe pojedinaca u određenim oblastima. Među nagrađenima su i književnik Matija Bećković, glumac Nebojša Dugalić, slikar Mihajlo Đoković i drugi.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here