Srđa Trifković o pozivu Ramuša Haradinaja da Srbija prizna Kosovo

0
436

Publicista i istoričar prof.dr Srđa Trifković je ocenio da je poziv Ramuša Haradinaja ‚‚da građani Srbije i predsednik Vučić priznaju Kosovo‚‚ ono što kosovski političar i zaista želi i što očekuje od građana Srbije.

Premijer tzv.države Kosovo Ramuš Haradinaj rekao je u Prištini da Albanci žele da se pomire sa Srbijom. On je pozvao ‚‚građane Srbije i predsednika Vučića da priznaju Kosovo u ovim granicama kao nezavisnu državu, kako bi kosovska Vlada, mogla da radi više i da se fokusira na boljitak građana i jačanje reda i mira, a ne na borbu za teritorije i granice”.  Koliko ima iskrenosti u ovom Haradinajevom pozivu, pitali smo publicistu i istoričara prof. dr Srđu Trifkovića.

Haradinaj je nakon jedne od poslednjih  sednica vlade izjavio da taksa od sto odsto na robu iz Srbije ne predstavlja smetnju za nastavak dijaloga, već da je smetnja nespremnost Srbije da prizna Kosovo. Haradinaj je rekao da se samit u Parizu, što se Kosova tiče, može održati i da je pre svega potrebno da se postigne okvirni sporazum. Srbija je za nastavak dijaloga u Briselu postavila uslov ukidanje takse od sto odsto, što kosovska strana odbija da uradi.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here