Predsednik Vučić primio u oproštajnu posetu ambasadora Rusije Aleksandra Čepurina

0
77

Predsednik Aleksandar Vučić je primio u oproštajnu posetu ambasadora Rusije Aleksandra Čepurina i zahvalio mu na svemu što je uradio u prethodnih sedam godina u Srbiji, na razvoju najboljih odnosa između Srbije i Rusije.

Predsednik je rekao da su Srbi prolazili kroz teške dane i godine, tokom kojih im je Rusija pomagala, posebno na međunarodnoj političkoj sceni. On je rekao da je Rusija pomogla kada je Srbija u Savetu bezbednosti UN poklušala da sačuva i uspela da zaštiti svoj narod i zemlju od večne stigme da smo genocidan narod. Vučić je dodao da kada god nam je bila potrebna pomoć u međunarodnim organizacijama i institucijama, Rusija je bila uz nas i zato veliko hvala u ime građana Srbije.

Predsednik je istakao da ni mnoge druge stvari ne bi mogle da se urade bez podrške Rusije, uključujući, u ekonomskoj sferi, gradnju gasovoda, koji Srbija nikada nije imala, a uz pomoć Ruske železnice i najteži deo pruge Beograd-Novi Sad- Subotice, od Stare Pazove do Novog Sada, a zajednički se gradi i najsavremeniji dispečarski centar.
Ambasador Čepurin je tokom oproštajne posete rekao da je, kada je došao u Srbiju, video da ljudi nisu dovoljno zadovoljni životom, te da je u to vreme osećao veliki pesimizam kod naših građana, dok sada,vidi napredak, i moralni i ekonomski. Čepurin je istakao da Srbija ima mogućnosti da napreduje zbog promena u upravljanju državom, koja sada ima dobro rukovodstvo.

Ambasador Čepurin je dodao da je u Srbiji proveo važan deo svog života i da smatra da srpski i ruski narod mogu da napreduju zajedno i da imaju sjajnu budućnost. On je istakao da ima napretka i da situacija može da se promeni, samo treba da idemo korak po korak napred  naglasivši da imamo mnogo zajedničkih interesa.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here