Predsednik Vučić primio u oproštajnu posetu ambasadora Ujedinjenog Kraljevstva Denisa Kifa

0
90

Predsednik Aleksandar Vučić primio je u oproštajnu posetu ambasadora Ujedinjenog Kraljevstva Denisa Kifa i zahvalio mu što je svojim diplomatskim umećem dao doprinos razvoju saradnje dveju zemalja.

Predsednik Vučić i ambasador Kif su, i ovom prilikom, razgovarali o bilateralnim odnosima, situaciji u regionu, kao i o toku pregovora o izlasku Ujedinjenog Kraljevstva iz Evropske unije. Dvojica sagovornika su se saglasili da dve zemlje imaju još mnogo mogućnosti za unapređenje političkog dijaloga i ekonomskih veza, a da je primetno da jača saradnja u oblasti digitalizacije i obrazovanja, posebno kroz projekat “Škole za 21. vek”, kao i u okviru borbe protiv organizovanog kriminala i terorizma.

Predsednik Vučić je izrazio zahvalnost Vladi u Londonu što je projektima poput digitalne transformacije i jačanja e-Uprave, finansirane kroz Fond za dobru upravu, podržala proces reformi u Srbiji.

Ambasador Kif je rekao da je, tokom svog petogodišnjeg mandata u Beogradu, najveće promene primetio u sferi ekonomije, jer se Srbija, posle teških reformi, vratila u tokove ekonomskog rasta, investitori pokazuju veliko interesovanje i više se gradi. On je rekao da njegova zemlja podržava ulazak Srbije u EU i nastavak neophodnih reformi na evropskom putu, jer je to u skladu sa interesom da se na Zapadnom Balkanu uspostave bezbednost i stabilnost.

Predsednik Vučić je još jednom istakao svoju posvećenost politici mira i saradnje u regionu i izrazio zahvalnost Ujedinjenom Kraljevstvu što učešćem u Berlinskom procesu podržava razvoj Zapadnog Balkana. Ponovio je i posvećenost nalaženju rešenja za pitanje Kosova i Metohije kroz dijalog, uz posredovanje Evropske unije, i ukazao na neophodnost da Priština ukine takse na robu iz centralne Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here