Predsednik Srbije Aleksandar Vučić – Situacija na severu Kosmeta sve teža

0
150

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao u obraćanju javnosti, a nakon sastanka sa članom Predstavničkog doma Kongresa SAD Eliotom Engelom, da je situacija na severu Kosmeta sve teža i političko-bezbednosnim rečnikom rečeno – veoma kompleksna.

Predsednik Vučić  je istakao da je najviše teškoća povezano sa snabdevanjem, zbog prištinske takse od sto odsto na robu iz centralne Srbije, naglasivši da je uvođenjem taksi zapravo zabranjena trgovina. Predsednik je istakao da je država Srbija pronalazila načine da snabdeva stanovništvo na severu, te da su u tom periodu Albanci zaplenili šesnaest kamiona sa robom, vozači su privođeni, vređani, maltretirani.

Predsednik Vučić je naveo da se postavljaju tri pitanja: Zašto Priština to radi, šta je konačni cilj Prištine i nekih sa Zapada koji podržavaju takve akcije i šta Srbija može da uradi.

Predsednik je istakao da Priština pokušava da nametne Srbima sa severa pokrajine da zaborave na centralnu Srbiju, da zaborave srpski jezik i da roba iz Srbije nije neophodna.Predsednik Vučić je rekao i da se ozbiljno radi na istrazi ubistva Olivera Ivanovića i da srpska strana misli da ima ime ubice. Predsednik Vučić je rekao da je sve potkrepljeno fotografijama i pokušaće da se dođe do materijalnih dokaza i onda izađe u javnost.

Predsednik Srbije se  osvrnuo i na sastanak sa članom Predstavničkog doma Kongresa SAD Eliotom Engelom istakavši da su svako iz svog ugla, ali na civilizovan i pristojan način, razmenili različite stavove i mišljenja, te da je važno da održavamo kontakt sa spoljnopolitičkim Odborom Kongresa. Predsednik Vučić je rekao da se razgovaralo i o drugim temama, od slučaja braće Bitići, do NATO agresije, kao i da mu je Engel rekao da to što je veliki prijatelj Albanaca ne znači da ne želi da bude i prijatelj Srba.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here