Potpisan protokol o zapošljavanju državljana Srbije u Sloveniji

0
152

Ministar za rad i zapošljavanje  Zoran Đorđević je prisustvovao potpisivanju Operativnog protokola o sprovođenju Sporazuma o zapošljavanju državljana Republike Srbije u Republici Sloveniji, koji je ratifikovan u maju ove godine.

Protokol, kojim će se olakšati postupak zaposlenja naših državljana u Sloveniji su potpisali direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Srbije Zoran Martinović i direktorka Zavoda za zapošljavanje Republike Slovenije Mavricija Batić.

Ministar Đorđević je tom prilikom istakao da je jedan od prioriteta Vlade Srbije zadržavanje mladih i unapređenje uslova za rad i materijalnog položaja, ali i da onim građanima koji ipak žele da rade u drugim zemljama obezbedi potpunu sigurnost i ostvarivanje svih prava koje imaju i državljani zemalja u koje odlaze.

Direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Zoran Martinović je rekao da će sporazumom biti definisana prava i obaveze i poslodavaca i nezaposlenih lica i da će se time obezbediti efikasnija zaštita njihovih prava u drugoj državi, odnosno da će imati jednak tretman sa državljanima Slovenije, kada su u pitanju rad i zapošljavanje.

Sporazum će stupiti na snagu od 1. septembra ove godine i sva posredovanja prilikom zapošljavanja naših radnika u Sloveniji obavljaće se u Nacionalnoj službi za zapošljavanje.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here