Branislav Lečić o odsustvu premijerke u razgovorima o Kosovu

0
247

Član Glavnog odbora Demokratske stranke Branislav Lečić je izjavio da odsustvo premijerke u razgovorima o Kosovu ne šteti ni jednoj strani jer ona ne bi mogla da poboljša situaciju oko pregovora.

Na konferenciji za novinare povodom dve godine rada Vlade , upitana zbog čega ne ide na Kosovo, Ana Brnabić je rekla da je dobro poznato da joj je zabranjen ulazak u ‚‚našu pokrajinu Kosovo i Metohiju.‚‚ Ona je istakla da ima „veliku želju da ide na Kosovo, ali ako bi krenula izazvala bi velike nestabilnosti. Kako komentariše izjavu premijerke, pitali smo člana Glavnog odbora Demokratske stranke Branislava Lečića.

Razlog za zabranu ulaska na Kosovo premijerki Brnabić od strane kosovskih vlasti je njena izjava     krajem maja, da Srbija na Kosovu ima posla s „ljudima koji su doslovno izišli iz šume“. Ministar spoljnih poslova Kosova, Badžet Pacoli je kao „potpuno neprihvatljive“ ocenio reči Ane Brnabić koje je izrekla  na zajedničkoj konferenciji sa šefom Misije EU  Semom Fabricijem, pa joj je poručio ‚‚da dok je on ministar, Brnabić neće moći da stupi na teritoriju Kosova.‚‚

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here