Održana konferencija o zaštiti podataka o ličnosti

0
293

U Beogradu je održana Konferencija pod nazivom: O zaštiti podataka o ličnosti – primena novog Zakona o zastiti podataka o ličnosti

Kako Srbija ima novi Zakon o zaštiti podataka o ličnosti, čija primena počinje u avgustu ove godine, Savet stranih investitora koji je organizovao konferenciju, je  pozdravio usvajanje novog zakona i usaglašavanje sa relevantnim direktivama EU. Istovremeno, članovi Saveta su identifikovali niz nedoumica  i otvorenih pitanja kako da se u potpunosti pridržavaju nove uredbe i Zakona. Obraćajući se učesnicima skupa, ministarka pravde Nela Kuburović je istakla da je zaštita podataka o ličnosti jedno od Ustavom zagarantovanih prava građana.

Član Upravnog odbora Saveta stranih investitora Goran Pekez je naglasio da svako od investitora koji ima i potrošača u Srbiji,  mora biti zainteresovan za ono što je predviđeno u Zakonu o zaštiti podataka o ličnosti.

Konferencija je bila prilika za članove Saveta da čuju sagovornike iz Ministarstva pravde i Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, o tome koja su njihova mišljenja kao i planovi . Savet je inače,pokrenuo ovu inicijativu kako bi okupio najrelevantnije aktere i pokušao da stekne bolji uvid u prava i obaveze koje proističu iz novog zakona.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here