PUF Dani pijaće vode

0
212

Na platou ispred zgrade Skupštine opštine Zrenjanin, aktivisti „Pokreta ujedinjenih fantoma“ organizovali su u ponedeljak, 8. jula svojevrsni performans pod nazivom „Dani pijaće vode“. Ova akcija trajaće nekoliko dana, a glavni zahtevi su ostavka gradonačelnika i ispravna pijaća voda, navode u Pokretu.

Predstavnici Pokreta ujedinjenih fantoma, Miljan Čičić i Milan Pernat, široj javnosti su postali poznati nakon stupanja u štrajk glađu krajem maja, jer u Zrenjaninu, po njihovom zahtevu koji su dostavili čelnicima grada nisu raspoređene cisterne sa pijaćom vodom. Oni su tada postavili transparent ispred Gradske kuće sa natpisom  „Štrajk glađu zbog vode“ i izneli svoje zahteve u vezi sa ovim dugogodišnjim problemom Zrenjaninaca.

Dva meseca nakon toga, Čičić i Pernat su ispred zgrade Skupštine opštine Zrenjanin postavili šatore i priredili performans pod nazivom “Dani pijaće vode”. Zbog čega su se odlučili na ovaj vid protesta.

Čiitava ova situacija u vezi sa ispravnom pijaćom vodom u Zrenjaninu je apsurdna, zato smo i mi ovu našu priču doveli do apsurda, kažu u Pokretu ujedinjenih fantoma. Akcija „Dani pijaće vode“ na platou ispred gradske kuće trajaće nekoliko dana, biće organizovano takmičenje u brzom ispijanju zrenjaninske vode i biće upriličeno proglašenje najvećeg lažova grada Zrenjanina, najavili su aktivisti ovog pokreta.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here