ANKETA – Šta najčešće čitate u štampi?

0
178

Šta najčešće čitate u štampi, bilo je pitanje koje smo postavili našim sugrađanima.

Tiraž dnevne štampe u Srbiji je danas teško utvrditi kod većine novina. Prema procenama istraživačkih agencija, prosečni prodati tiraži uglavnom se kreće između 50 i 100 hiljada. Ukupni prodati dnevni tiraž svih dnevnih novina se procenjuje na 500 hiljada. Jedan primerak pročita u proseku dvoje čitalaca.

Čitanost je mnogo važniji podatak i sa stanovišta uticaja dnevne štampe i sa stanovišta oglasnog potencijala. Postoje redovni i povremeni čitaoci. U prosečnom dnevnom broju čitalaca oni ne učestvuju na isti način. Pitali smo naše sugrađane šta najčešće čitaju u dnevnim novinama, a odgovore poslušajte u anketi koja sledi:

Koliko god smo mi prosečni ili nadprosečni korisnici interneta, moramo se podsetiti da postoji i dobar broj onih koji nisu baš miljenici računara. Razvoj računarske tehnike i interneta na te ljude nikada neće uticati da prestanu da čitaju štampane medije. Ako toj brojci pridodamo i određeni broj nas koji i pored računara vole da listaju, dolazimo do brojke koja ne može biti toliko kritična da štampani mediji izgube i poslednju bitku.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here