Uroš Kršić – Ocena situacije u Republičkom geodetskom zavodu

0
372

Član Centralne otadžbinske uprave Srpske radikalne stranke Uroš Kršić je izjavio da će nesposobnost aktuelne vlasti da reši problem u Republičkom geodetskom zavodu birači kazniti već na narednim izborima.

Poslednja sednica Socijalno-ekonomskog saveta je održana bez predstavnika dva reprezentativna sindikata – Saveza samostalnih sindikata Srbije i Ujedinjenih granskih sindikata “Nezavisnost”, tako da nije bilo kvoruma za donošenje odluka. Sindikati kako se čulo, nisu napustili savet već traže posebnu sednicu na kojoj bi, uz prisustvo premijerke, bila razmotrena situacija u Republičkom geodetskom zavodu. Kako Srpska radikalna stranka ocenje situaciju u toj državnoj ustanovi, glasilo je pitanje koje smo postavili članu Centralne otadžbinske uprave Srpske radikalne stranke Urošu Kršiću.

Razlog za štrajk u Republičkom geodetskom zavodu kako je saopštio Štrajkački odbor jesu ‚‚bahatost, nasilničko ponašanje, mobing i diskriminacija zaposlenih, nepoštovanje Sporazuma o prekidu štrajka iz decembra 2015. i januara 2019, neisplaćivanje povećanja zarada od pet odsto po odluci Vlade, način trošenja budžetskih sredstava i prelivanje budžetskih sredstava u privatni sektor. Uredba o minimumu procesa rada u Zavodu, Vlada je donela 4. aprila, nije u skladu sa Zakonom o štrajku,  zbog čega su sindikati pokrenuli inicijativu za utvrđivanje zakonitosti pred Ustavnim sudom.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here