Misa Vacić o radu predsednice Skupštine Srbije

0
344

Predsednik Srpske desnice Miša Vacić je izjavio da Maja Gojković solidno radi svoj posao pa je u predizbornoj godini nepotrebno vršiti bilo kakve izmene predsednika Skupštine Srbije.

Deo opozicije uglavnom okupljen u Savezu za Srbiju nastaviće bojkot parlamenta dok ne dobiju garancije da će se stanje  promeniti. Jedan od važnih uslova, što se tiče parlamenta je, kako su naveli, smena Maje Gojković. Da li  uskoro može doći do smene predsednice Skupštine, glasilo je pitanje na koje je odgovor dao predsednik Srpske desnice Miša Vacić.

Kako ocenjuju pojedini politički analitičari, najmanje dobri zahtevi u suštini su oni koji se odnose na smene ključnih ljudi, iz dva razloga. Najpre, zato što tražeći smenu ozbiljno se ograničava manevarski prostor za bilo koju vrstu pregovora između vlasti i opozicije, jer su šanse da se to dogodi vrlo male. Drugi razlog je da smena neće dovesti do suštinske promene bilo čega. Zbog toga ne bi trebalo imati bilo kakve nedoumice da bi se parlament promenio jer bi vladajuća stranka kandidovala nekog drugog iz svojih redova umesto sadašnje predsednice.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here