Predstavnici Asocijacije proizvođača malina i kupina postigli dogovor

0
138

Predstavnici Asocijacije proizvođača malina i kupina postigli su dogovor sa jednim od najvećih otkupljivača tog voća u SrbijikompanijomStanić“, da poveća otkupnu cenu na sto šezdeset do sto šezdeset pet dinara po kilogramu.

Predstavnici Asocijacije proizvođača malina i kupina postigli su dogovor sa jednim od najvećih otkupljivača tog voća u Srbiji, kompanijom „Stanić“, da poveća otkupnu cenu na sto šezdeset do sto šezdeset pet dinara po kilogramu. Na taj način malinari su odustali od štrajka glađu, koji je najavljen za utorak,16. jula. Prema rečima predsednika tog udruženja Dobrivoja Radovića, dogovor je postignut u ponedeljak kasno uveče na sastanku sa predstavnicima kompanije Stanić doo i Ministarstva poljoprivrede.

Radović je rekao da su predstavnici kompanije „Stanić“ prihvatili zahtev da otkupna cena maline bude jedinstvena, a ne da se dnevno menja. Dodao je da je dogovoreno da minimalna cena bude od sto šezdeset do sto šezdeset pet dinara po kilogramu i da se, ako sledeće nedelje poraste na tržištu, korioguje naviše.

Radović je naglasio da je otkupljivač prihvatio i da se sva malina tretira kao prva klasa, jer je, kako je istakao, do sada zbog nestručnih ljudi koji su je klasirali cena obarana i na taj način.

Radović je apelovao da svi proizvodjači maline od svojih otkupljivača, ako to nije kompanija „Stanić“, traže iste uslove.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here