Vesna Pešić o prekidu pregovora između Beograda i Prištine

0
127

Sociolog dr Vesna Pešić je ocenila da prekid pregovora između Beograda i Prištine odgovara i jednoj i drugoj strani, ali su prekidu doprinele i takse koje je uvela Priština.

Nenad Čanak je u pisanoj izjavi naveo da već i onako složenu situaciju u regionu dodatno komplikuje činjenica da poslednjih meseci postoji zastoj u pregovaračkom procesu između Beograda i Prištine. On će rezultirati još težom ekonomskom situacijom i pogoršanjem životnog standarda građana. Trajna normalizacija odnosa, po njegovom mišljenju, na relaciji Srbija Kosovo otvoriće put i za rešavanje drugih važnih pitanja u našem društvu. Kako ocenjuje ovu Čankovu izjavu, pitali smo sociologa dr Vesnu Pešić.

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine je ocenio i da je uslov opstanka i života na ovim prostorima sporazum, a zamrznuti konflikt može biti odmrznut koliko sutra. On smatra da je Kosovo osvojeno sabljom 1912. a izgubljeno je NATO bombama 1999. godine. Prema njegovom mišljenju ideja o opstanku Kosova u teritorijalnom jedinstvu i celini države Srbije je toliko nerealna, da je to čisto varanje ljudi.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here