Branislav Lečić o izjavi predsednika Francuske Emanuela Makrona

0
259

Član Glavnog odbora Demokratske stranke Branislav Lečić je ocenio da reči Makrona oko proširenja Evropske unijeu budućnosti treba shvatiti kao izjavu koja ima dva značenja.

Šef Delegacije Evropske Unije u Srbiji Sem Fabrici je ocenio da stav predsednika Francuske Emanuela Makrona da u postojećoj strukturi nema mesta da se govori o budućem proširenju, ne dovodi u pitanje članstvo Srbije u EU. On je rekao i da su  to paralelni procesi koji će samo dovesti do toga da sutra imamo veću, proširenu Evropu, ali isto tako i efikasniju. Da li se Makronovom izjavom potvrđuje namera Evrope da barem za izvesno vreme stopira prijem novih članica? Odgovarajući na ovo pitanje član Glavnog odbora Demokratske stranke Branislav Lečić je rekao da reči Makrona treba shvatiti kao dvoznačnu izjavu.

Nemačka kancelarka Angela Merkel je nedavno u Poznanju izjavila da deli  mišljenje francuskog predsednika da moraju da se poboljšaju radni mehanizmi u EU, ali da to ne znači da treba zaustaviti pristupne procese kada je reč o Zapadnom Balkanu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here