Krkobabić o trećem konkursu za dodelu bespovratnih sredstava zadrugama

0
176

Ministar zadužen za regionalni razvoj Srbije Milan Krkobabić je izjavio u Leskovcu da je raspisan treći konkurs za dodelu bespovratnih sredstava zadrugama u ovoj godini u ukupnom iznosu od oko šest stotina miliona dinara.

Ministar zadužen za regionalni razvoj Srbije Milan Krkobabić je izjavio u Leskovcu da je raspisan treći konkurs za dodelu bespovratnih sredstava zadrugama u ovoj godini u ukupnom iznosu od oko šest stotina miliona dinara. Prema njegovim rečima nove zadruge mogu da računaju na pomoć do sedam koma pet miliona dinara, stare zadruge do petnaest miliona dinara, a složene će dobiti do šezdeset miliona dinara.

Krkobabić je naglasio da su u protekle nepune dve godine u Srbiji formirane 474 zadruge. Vlada Srbije je, dodao je Krkobabić, posredstvom dosadašnja dva konkursa u okviru akcije “500 zadruga u 500 sela” uložila u zadruge milijardu sedam stotina miliona dinara podsticajnih sredstava. Ministar je najavio da Nacionalni tim za preporod sela Srbije u narednom periodu ima za cilj da pokuša da zaustavi propadanje sela Srbije.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je istakao da su zadruge u leskovačkom kraju do sada dobile iz državnog budžeta sedamdeset jedan koma sedam miliona dinara bespovratnih podsticajnih sredstava za nabavku opreme i mašina.
Krkobabić i Cvetanović su obišli zemljoradničku zadrugu “Gradac voće” u selu Gradašnica koja je za proširenje kapaciteta hladnjače dobila sedam miliona dinara bespovratnih sredstava.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here