Ministar Ljajić otvorio renovirani turistički kompleks u Jošaničkoj banji

0
186

Potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić je otvorio u petak,19. jula, renovirani turistički kompleks u Jošaničkoj banji, čime je stvorena osnova za oživljavanje ove banje kao nove turističke destinacije.

Rasim Ljajić je podsetio na to da je Jošanička banja do sada imala toplu vodu, ali nije imala turistički proizvod i adekvatnu turističku ponudu, zbog čega je u nekom smislu bila ”crna rupa” kada govorimo o banjskom turizmu i turizmu u Srbiji, uprkos svim pogodnostima kojima raspolaže.

Zajedničkim ulaganjima Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i Opštine Raška potpuno je renovirano banjsko kupatilo sa termalnom vodom i delom za tretmane lekovitim blatom.

Takođe, izgrađena je finska sauna sa bazenom, preuređen je park, a završena je i izgradnja pešačkih staza i obaloutvrde na reci Jošanici.

Resorno ministarstvo je za realizaciju ovih radova opredelilo dvadeset devet koma devet 29,9 miliona dinara, a Opština Raška devet miliona pet stotina hiljada  dinara.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here