Marko Dimić o subvencijama različitim kompanijama u Srbiji

0
227

Član Glavnog odbora Stranke slobode i pravde Marko Dimić ocenio je da država radi kupovine socijalnog mira dosta novca iz budžeta daje kao subvencije različitim kompanijama u Srbiji.

Kompanija Fijat krajsler automobili iz Kragujevca je u 2018. godinu ostvarila neto dobit od milijardu i pet stotina miliona dinara, a to je uspela uz subvencije države od dva koma sedamdeset pet  milijardi, preneli su mediji. Za razliku od 2017.g., kada je država Fijatu uplatila  milijardu devet stotina miliona dinara subvencija, prošle godine se pojavila nova stavka “dodatna davanja”, u visini od devet stotina sedamdeset koma dva miliona dinara. Javnost i dalje ne zna po kojim kriterijumima se subvencije uplaćuju.  Kako komentariše ovakav odnos države prema ovom očigledno povlašćenom privrednom subjektu, bilo je pitanje koje smo pstavili članu Glavnog odbora Stranke slobode i pravde Marku Dimiću.

Ukupne subvencije u budžetu Srbije za 2019. godinu iznose nešto preko sto milijardi dinara. Od tog iznosa, najveći korisnici su poljoprivreda i železnica. Subvencije za  privredu su osamnaest milijardi dinara,  a od toga  petnaest milijardi dinara biće dato za podsticanje stranih investicija.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here