Zoran Joksović o kinezi terapiji kod nas i u zapadnom svetu

0
3453

Kiropraktičar Zoran Joksović  je ocenio da se terapije koje koriste istočni narodi isuviše skromno promovišu kod nas pa bi pisani ali elektronski mediji morali da poklone više pažnje tom vidu zdravstvene prevencije i lečenja.

Kinezi terapija je mnogo više zastupljenija u lečenju na Istoku-Japanu,Koreji,Kini nego na Zapadu. Jumeiho terapija, koju je osmislio pokojni terapeut Masajuki Sajondži daje veoma dobre rezultate u Japanu i priznata je kao metoda lečenja. Kakva je perspektiva ove ali i drugih vrsta kinezi terapije kod nas i u zapadnom svetu, pitali smo kiroprektičara  Zorana Joksovića.

Jumeiho terapija je japanska metoda fizikalne terapije koja svoje korene vuče iz kineske tradicionalne medicine, tačnije iz čuvenog  Šaolina. Naime, monasi su obavljali razne vrste masaže i zahvate u kako bi rasteretili  kičmu i zglobove. Masajuki Sajondži je pre trideset godina sistematizovao metod koji obuhvata razne ručne tehnike – anma, sejtaj ho, šiacu i druge vidove akupresure, koji se primenjuju na svim zglobovima u telu, tako da ukupno postoji sto osnovnih zahvata.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here