Anketa – Rijaliti programi

0
308

Rijaliti sadržaji su u proteklom periodu doživeli veliku ekspanziju, a gledanost probija sve rekorde. Da li Zrenjaninci gledaju rijaliti emisije i šta ih privlači, a šta odbija od njih pogledajte u našoj anketi.

Rijaliti programi su od samog početka bili u samom vrhu gledanosti, ali sada se stiče utisak da su doživeli pravu eksploziju. Uprkos brojnim skandalima i ispadima učesnika ovakva vrsta programa obara sve rekorde gledanosti. Protiv rijalitija, zbog propagiranja šunda, kiča i nemorala, organizuju se protesti i potpisuju peticije, ali i dalje polovina gledalaca gleda ove sadržaje i poručuje onima kojima takav program smeta da prebace kanal. Da li gledaju rijaliti programe i iz kojih razloga pitali smo naše sugrađane.

Psiholog Zoran Milivojević uporedio je rijaliti programe sa gladijatorskim borbama u Rimu rekavši da baš kao i u to doba ljudima nasilje koje se pojavljuje popravlja samopouzdanje i pomaže im da spoznaju da su bolji od učesnika i da bi se u određenoj situaciji poneli ispravnije. Sa druge strane, Milojević ističe i da posmatrajući nasilje, koje je nekažnjeno oni ne rade ništa da svoje mane poprave. To je po njegovim rečima kvazidobar osećaj, na koji je naš narod navučen pre svega zbog krize u kojoj se nalazimo On je takođe rekao da sve dok rijaliti kao vrsta zabave ne preraste u jaku psihološku potrebu ne može naneti veliku štetu. Sem toga, daljinski upravljač je tu i svako bira svoj program i ono u čemu će uživati.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here