Branislav Petković o realnom iznosu prosečne plate u Srbiji

0
497

Predsednik Gradskog odbora Srpske desnice u Novom Sadu Branislav Petković je ocenio da prosečna plata od pet stotina evra u Srbiji koju najavljuje predsednik Vučić, nije nerealna, jer plate svake godine rastu preko devet odsto.

U januaru 2016. g. Aleksandar Vučić je najavljivao da će plate u 2017.g. biti pet stotina evra. Rok je pomeren za početak 2018.g., pa evo sada za kraj ove godine. Analitičari, međutim, smatraju da nije moguće da se do kraja 2019. godine ispuni to obećanje i da prosečna plata dostigne “magičnih” pet stotina evra. Dva su razloga za to: iznos aktuelne prosečne plate koji je i dalje nizak, a drugi razlog se krije u tome što je produktivnost srpske privrede slaba. Zašto se u javnosti prema stalno pominje ovaj iznos prosečne plate u Srbiji, glasilo je pitanje koje smo postavili predsedniku Gradskog odbora Srpske desnice u Novom Sadu Branislavu Petkoviću.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je nedavno izjavio da je prosečna plata u maju u Srbiji bila četiri stotine sedamdeset evra, a da će do kraja godine biti pet stotina ili pet stotina deset evra. On je rekao da to nije velika prosečna zarada, ali da je mnogo veća od tri stotine dvadeset devet evra, kolika je bila pre samo nekoliko godina. Predsednik je dodao i da će to povećanje, kao i svako do sada, biti zasnovano na čvrstim temeljima i da neće biti uvećavan javni dug u odnosu na BDP.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here