Mihajlović i Bocan-Harčenko razgovarali o većoj saradnji dveju zemalja u oblasti infrastrukture

0
180

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i ambasador Ruske Federacije Aleksandar Bocan-Harčenko razgovarali su o većoj saradnji dveju zemalja u oblasti infrastrukture.

Mihajlović je tom prilikom svom sagovorniku poželela dobrodošlicu u Srbiju, u nadi da će u vreme njegovog mandata dve zemlje imati još uspešniju saradnju u ekonomiji i infrastrukturi.

Ona je iskazala zahvalnost Bocan-Harčenku na principijelnoj podršci koju Ruska Federacija pruža Srbiji, kao i na poštovanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta naše države. Potpredsednica Vlade je podsetila na to da se zajedno sa ruskom kompanijom RŽD realizuje jedan od najvažnijih infrastrukturnih projekata – rekonstrukcija brze pruge od Beograda do Budimpešte.

Bocan-Harčenko je ukazao na to da Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture ima značajnu ulogu u sveobuhvatnoj saradnji Srbije i Ruske Federacije. Prema njegovim rečima, brza pruga je projekat od prioritetnog značaja i važan je kako za zemlje u regionu, tako i za Centralnu i Jugoistočnu Evropu.

Pored toga, kako je ocenio, ima mnogo prostora za saradnju i u drugim oblastima iz nadležnosti resornog ministarstva – od vazdušnog, vodnog do drumskog saobraćaja, ali i građevinarstva, energetike.

Mihajlović je dodala da Vlada pokreće novi investicioni ciklus u kojem će Ministarstvo imati veliko učešće, uz ocenu da je to prilika da pokažemo dosadašnju dobru saradnju sa Rusijom, ali i da započnemo nove projekte.

Na sastanku je, između ostalog, dogovoreno da Mihajlović i Bocan-Harčenko u narednom periodu zajedno obiđu radove na rekonstrukciji brze pruge Beograd–Budimpešta, koje izvodi pomenuta ruska kompanija.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here