Radisav Rodić – Danas u Srbiji teško opstaju slobodni mediji

0
131

Osnivač lista Kurir Radisav Rodić je rekao da danas u Srbiji teško opstaju slobodni mediji, jer se i dalje od strane države finansijski utiče na njihov ekonomski položaj .

Knjiga Radisava Rodića “Silovanje razuma” koja opisuje šta je on lično, ali i šta su urednici i novinari u redakcijama njegovih novina preživeli boreći se za slobodu reči i za istinu, čini se da razotkriva pozadinu termina ‚‚sloboda medija‚‚ u Srbiji. Rodića smo pitali kako posle više od trideset godina rada u medijima, odgovara onima koji se pitaju da li postoji sloboda medija ili ne u Srbiji.

I nekadašnja predsednica Saveta za borbu protiv korupcije Verica Barać označila je Đilasa kao osobu koja je, zahvaljujući znatnom uticaju na tržištu reklamnog prostora, kontrolisala medije u Srbiji. Ovo se posebno odnosilo na period vladavine Demokratske stranke, a Đilasovo ime se vezivalo i za skriveno vlasništvo u dnevnom listu Press, što on i danas negira. U  intervjuu za portal Krik, Đilas je rekao da je finansijski pomogao osnivanje tih novina, ali i mnogih drugih medija.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here