Prijem za košarkašku reprezentaciju Srbije

0
117

U Gradskoj bašti u Zrenjaninu upriličen je prijem za igrače i članove stručnog štaba košarkaške reprezentacije Srbije. Nakon prijem, košarkaši su se uputili u Kristalnu dvoranu gde su u prijateljskoj utakmici odmerili snage sa Fincima.

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić upriličio je u Gradskoj bašti prijem za igrače i članove stručnog štaba košarkaške reprezentacije Srbije i čelnike nacionalnog košarkaškog saveza, uoči prijateljske utakmice Srbija – Finska, koja je odigrana u zrenjaninskoj “Kristalnoj dvorani”. Prisutnima su se obratili gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović koji nisu krili zadovoljstvo zbog toga što se pomenuta utakmica održava u Zrenjaninu jer, kako je više puta istaknuto, Zrenjanin je poznat kao grad sporta. Napravljen je osvrt i na davnu 1956.godinu kada je zlatna petorka Proletera iz Zrenjanina u sastavu Vilmoš Loci, Lajoš Engler, Milutin Minja, Ljubomir Katić i Dušan Radojčić, osvojila titulu prvaka tadašnje Jugoslavije. Gradonačelnik Janjić je ovom prilikom istakao značaj dolaska košarkaške reprezentacije Srbije u Zrenjanin i poželeo im je da se iz Pekinga vrate sa medaljom. Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović pohvalio je grad Zrenjanin jer se pokazao kao dobar organizator sportskih dešavanja u proteklom periodu. Selektor Aleksandar Đorđević takođe se zahvalio gradu Zrenjaninu na gostoprimstvu a za Zrenjanince je, uoči utakmice, imao i jednu poruku.

Selektoru srpske košarkaške reprezentacije, Aleksandru Đorđeviću, gradonačelnik Janjić je uručio poklon, portret karikaturu, a nakon toga se Đorđević upisao u knjigu utisaka gde se još jednom zahvalio na gostoprimstvu. Košarkaši su se iz Gradske bašte uputili u Kristalnu dvoranu gde su u prijateljskoj utakmici odmerili snage sa Fincima.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here