Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao radove na izgradnji vijadukta „Čortanovci“

0
182

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je obišao radove na izgradnji vijadukta „Čortanovci“ na železničkoj deonici Stara Pazova – Novi Sad, u okviru izgradnje pruge za velike brzine između Beograda i Budimpešte.     

Vijadukt “Čortanovci”, najveće železničko gradilište u celoj Evropi, dužine tri kilometra nalazi se na izlazu iz tunela na mestu gde se brdovit teren spušta u ravnicu. Nosiće ga pedeset osam stubova, od kojih će najviši biti dvadeset osam metara. Predsednik Vučić je zahvalio srpskim i ruskim radnicima na obavljenom poslu i poručio je da će to promeniti izgled Srbije.

Ambasador Ruske Federacije u Srbiji Bocan Harčenko je rekao da je velika čast što Rusija učestvuje u ovom projektu čije su dimenzije “veličanstvene” i koji je od evropskog značaja.  Pruga se gradi za mešoviti putnički i teretni saobraćaj, biće elektrificirana i projektovana za brzine do dve stotine kilometara na čas. Građevinski poduhvat će obezbediti da pruga ne bude u nivou sa drugim saobraćajnicama, što značajno podiže nivo njene bezbednosti i bezbednosti ostalih učesnika u saobraćaju. Vijadukt i tunel kod Čortanovaca su dva objekta koja su posebno građevinski zahtevna, a predviđeno je da se ova deonica završi do kraja 2021. godine.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here