Gradonačelnik Janjić u Beogradu prisustvovao svečanoj dodeli ugovora

0
106

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić je u Beogradu u palati Srbija prisustvovao svečanoj dodeli ugovora o realizaciji projekata iz oblasti omladinske politike.

Svečanost potpisivanja ugovora sa lokalnim samoupravama i udruženjima, je organizovana na osnovu javnih konkursa Ministarstva omladine i sporta u 2019. godini, a potpisanim ugovorom koji je dodeljen Gradu Zrenjaninu odobreno je finansiranje projekta „Obukom do zaposlenja“, koji će lokalna samouprava realizovati sa Tehničkom školom u Zrenjaninu. Predviđenim ugovorom, koji su potpisali Čedomir Janjić i Vanja Udovičić sprovešće se obuka dvadeset mladih sa područja Zrenjanina, za zanimanje koje je trenutno deficitarno, a u pitanju je zavarivač.

Ministarstvo omladine i sporta je kao podršku za realizaciju projekta u Zrenjaninu obezbedilo jedan koma sedam miliona, dok je sam projekat vredan dva koma dvanaest miliona dinara. Gradonačelnik Čedomir Janjić se zahvalio ministru Vanji Udovičiću i članovima stručne komisije, jer su prepoznali napore zrenjaninske lokalne samouprave kao i značaj budućeg  projekta „Obukom do zaposlenja“.                                                                                                                                 Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić je rekao da prepoznajući posebnu i važnu ulogu mladih u društvu, Ministarstvo omladine i sporta svim mladim ljudima u zemlji šalje jasnu poruku baš na Međunarodni dan mladih.

Ministarstvo omladine i sporta ima uspostavljene osnovne mehanizme za aktivno učešće mladih u društvu, kroz rad saveza, udruženja mladih, udruženja za mlade, kancelarija za mlade na lokalnom nivou i omladinskih klubova. To je mreža od preko hiljadu šest stotina aktera koji deluju širom Srbije i na njenoj održivosti rade ministarstva, lokalne samouprave, civilni i privatni sektor. Trenutno na lokalnom nivou, uz podršku ministarstva aktivno je sto trodeset šest kancelarija za mlade, a kroz opremanje, izgradnju i rad sto trinaest  omladinskih klubova, stvoreni su uslovi za kvalitetno provođenje slobodnog  vremena, razvijanje zdravih stilova života, aktivno učešće mladih u društvu, korišćenje kao i za kreiranje kulturnih sadržaja.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here