Gradonačelnik Janjić obišao radove na izgradnji kanalizacione mreže u Elemiru

0
151

Gradonačelnik Zrenjanina, Čedomir Janjić, obišao je sa saradnicima radove na izgradnji kanalizacione mreže u naseljenom mestu Elemir, čija je vrednost oko 11 miliona dinara, a koji se finansiraju iz samodoprinosa stanovnika Elemira i budžeta grada Zrenjanina.

On je tom prilikom istakao da je izgradnja kanalizacione mreže započeta u nekoliko naseljenih mesta u kojima će ona biti intenzivirana u narednom periodu, a u planu je i otpočinjanje radova u još dva naseljena mesta. Radovi na izgradnji kanalizacione mreže započeti su 15. jula, a rok za njihov završetak je 60 radnih dana. Do sada je izgrađeno 990 od 1.415 metara kanalizacije. Vrednost radova je 11.095.933,72 dinara bez PDV-a, a izvođač radova je firma „Graditelj NS“.

Radovi na izgradnji kanalizacione mreže predstavljaju najznačajniji infrastrukturni projekat koji se trenutno realizuje u Elemiru, a finansiraju se iz samodoprinosa stanovnika Elemira i budžeta grada Zrenjanina.

Po završetku ovih radova na izgradnji kanalizacione mreže u Elemiru u planu je čišćenje deponije, koja predstavlja gorući problem ovog naseljenog mesta kao i izgradnja biciklističke staze do Babatova i Zrenjanina i izgradnja sportske hale. Kompletna kanalizaciona mreža u Elemiru biće izgrađena do kraja 2021. godine.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here