Balkan helikopters organizovala treći po redu Svetski dan helikoptera

0
209

Vodeća kompanija u regionu za helikopterski transport „Balkan helikopters” je organizovala treći po redu Svetski dan helikoptera na heliodromu u Dobanovncima.

Vodeća kompanija u regionu za helikopterski transport „Balkan helikopters” je organizovala treći po redu Svetski dan helikoptera na heliodromu u Dobanovncima. Prema rečima Gorana Krnete iz „Balkan helikoptersa” ovaj skup je još jedan pokazatelj da naše vazduhoplovstvo ide napred sve brže i brže.

Sara Krneta, direktorka iz „Balkan helikoptersa”, koji je bio glavni organizator ovog skupa, pozvala je okupljene da uživaju raznovrsnom programu, da vide kako se pakuje padobran, kako izgleda spašavanje uz pomoć helikoptera i da uživaju u različitim modelima helikoptera. Ona je rekla da je ove godine, iako je svetski dan helikoptera prikazan i jedan avion, a u pitanju je srpska proizvodnja avion kompanije Aeroist  SILA 450”.

Svetski dan helikoptera je globalni događaj na kom se proslavlja kultura letenja helikopterom, njihova široka primena u spasilačkim misijama, gašenju požara iz vazduha, putničkom i medicinskom transportu, kao i brojnim drugim poljima.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here