Ministar Đorđević o radu Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Beogradu

0
97

Medicinskoj sestri Đ.A. koja se nesavesno, suprotno od propisa, zakona i pravila, ponašala prema štićeniku Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Beogradu, prekinut je radni odnos.

Medicinskoj sestri Đ.A. koja se nesavesno, suprotno od propisa, zakona i pravila, ponašala prema štićeniku Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Beogradu, prekinut je radni odnos. Odluka o donošenju rešenja o prekidu radnog odnosa (otkazu) medicinskoj sestri Đ.A. predstavljena je prilikom sastanka koji je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević održao sa direktorom Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine Zoranom Milačićem i rukovodiocima ove ustanove. Đorđević je istakao da će svaki postupak povrede radne obaveze zaposlenih u ustanovama socijalne zaštite biti strogo sankcionisan.

Direktor Centra Zoran Milačić je objasnio da je na sastanku, osim o okončanju disciplinskog postupka, razgovarano i o problemima sa kojima se zaposleni suočavaju, o budućim ulaganjima i izmenama zakona, kao i o drugim aktuelnostima u vezi sa radom ustanove.

Nakon pažljive analize nemilog događaja, poštujući zakonsku proceduru, direktor je doneo odluku o prekidu radnog odnosa Đ. A. jer je ustanovljena teška povreda radnog odnosa.

Ministar Đorđević je rekao da su zaposleni u Centru stručni ljudi koji predano i sa mnogo ljubavi obavljaju svoj posao i ocenio je da je nedopustivo da pojedinac svojim neprimerenim postupanjem ugrozi integritet čitave ustanove.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here