Održana jubilarna 20. manifestacija Banatske vredne ruke

0
147

Na Trgu slobode u Zrenjaninu održana je jubilarna, 20. manifestacija “Banatske vredne ruke”.

Manifestacija ,,Banatske vredne ruke” okupila je po 20. put udruženja, klubove, aktive mesnih zajednica, organizacije i društva sa teritorije grada Zrenjanina. Učesnici su i ovoga puta na štandovima u centru Zrenjanina predstavili stvaralaštvo u vidu ručnih radova i raznih vrsta jela kako slatkih tako i slanih. Cilj manifestacije je očuvanja tradicije i podsticanje tradicionalnog narodnog stvaralaštva, a zbog svoje veličine i značaja uvrštena je u manifestacije od značaja za Zrenjanin i od tada se organizuje samostalno. Manifestaciju Banatske vredne ruke organizuju grad Zrenjanin i Turistička organizacija grada ispred koje se obratio direktor Zoran Ljubotina rečima da je ova manifestacija ponos grada Zrenjanina s obzirom na to da se organizuje punih 20 godina.

Kompanija Gomex je dugogodišnji prijatelj manifestacije Banatske vredne ruke jer je njihov cilj između ostalog i očuvanje etno nasleđa na teritoriji na kojoj posluju.

Manifestacija Banatske vredne ruke bila je prilika da udruženja pokažu svoja umeća i radove ali i da se međusobno druže. Proverili smo čime su se predstavili na ovogodišnjoj manifestaciji.

U sklopu manifestacije održan je i bogat revijalni program u kom su nastupila kulturno-umetnička društva kao i orkestar ,,Ođila’’.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here