Panonska pčela organizuje treće po redu Međunarodno senzorno ocenjivanje kvaliteta meda

0
117

Inovativni klaster “Panonska pčela”, u saradnji s Naučnim institutom za prehrambene tehnologije iz Novog Sada organizuje treće po redu Međunarodno senzorno ocenjivanje kvaliteta meda pod nazivom “Kvalitetom do novih tržišta – 2019”.

Na takmičenje mogu da se prijave svi pčelari iz zemlje i inostranstva koji dostave uzorke meda. Med mora biti sakupljen u 2019. godini, ne sme biti kristalizovan i može imati najviše dvadeset odsto vlage. Za svaki uzorak potrebno je dostaviti po tri poduzorka u staklenim teglama od četiri stotine pedeset grama. Na teglama treba da je naznačena samo vrsta meda, a svi ostali podaci unose se na prijavni formular.

Uzroci meda se dostavljaju do 30. septembra 2019.g. Inovativnom klasteru “Panonska pčela”. Teglice se mogu lično predati, a moguće ih je dostaviti i putem pošte, adekvatno zapakovane. Rezultati ocenjivanja biće postavljeni na sajtu Klastera do 15. oktobra 2019. i predstavljeni na Sajmu turizma u Novom Sadu u okviru manifestacije “Pčelarski sokak”. Proglašenje pobednika i uručenje nagrada planira se za 16.10.2019. na Svetski dan hrane u Naučnom institutu za prehrambene tehnologije.

Sva količina meda koja ostane posle ocenjivanja biće donirana u hunamitarne svrhe.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here