Rvački klub „Proleter“ obeležava vek postojanja

0
299

Tokom predstojećeg vikenda međunarodnim turnirom, svečanom akademijom i izložbom u Narodnom muzeju rvački klub „Proleter“ obeležiće vek postojanja.

Ove godine rvački klub „Proleter“ obeležava sto godina postojanja. Ovaj jubilej klub će obeležiti međunarodnim klupskim turnirom, svečanom akademijom u pozorištu i izložbom u Narodnom muzeju Zrenjanina. Predsednik organizacionog odbora ovog jubileja pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura rekao je da je rvački klub najtrofejniji sportski kolektiv u našem gradu te da možemo biti ponosni ne samo rezultatima ovog kluba već i sportskim radnicima koji su iz njega proistekli.

100 godina rvanja u našem gradu biće obeleženo u subotu izložbom u Narodnom muzeju od 11 časova, Svečanom akademijom u NP “Toša Jovanović”, koja će početi od 16:30, kao I polufinalnim mečevima na Trgu slobode od 18:30. Finalni mečevi rvaće se u nedelju, 1. septembra od 18:30

Svetsko prvenstvo u rvanju biće održano od 14. do 22. septembra u Kazahstanu pa je turnir u Zrenjaninu odlična provera u sklopu priprema naših rvača za najznačajnije takmičenje u ovoj godini, na kom će se boriti I za olimpijsku normu.

Članovi organizacionog odbora jubileja pozvali su sve Zrenjanince I njihove goste da posete izložbu u muzeju I svečanu akademiju, ali I da pogledaju mečeve na Trgu slobode te da tako učestvuju u obeležavanju stogodišnjice postojanja rvačkog kluba “Proleter”, koji je iznedrio vrhunske rvače među kojima su Branislav Simić, Vojislav Tabački, Darko Nišavić, Željko Trajković, Vojislav Matić, Kristijan Fris, Viktor Nemeš i Mihajl Kadžaja.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here