Održana 29. sednica skupštine grada Zrenjanina

0
168

Na 29. sednici skupštine grada Zrenjanina usvojena je odluka o namirenju duga JKP „Gradska toplana“ prenosom svojine nad distibutivnom mrežom prirodnog gasa na teritoriji grada JP „Srbijagas“.

Odlukom koja je usvojena na 29. sednici skupštine grada Zrenjanina, koja je vanredno sazvana, dan nakon sednice gradskog veća, na kojoj je usvojen predlog odluke, distributivna mreža prirodnog gasa na teritoriji Grada Zrenjanina biće predata u vlasništvo Javnom preduzeću „Srbijagas“, čiji je vlasnik i osnivač Republika Srbija. Time je izmireno dugovanje JKP „Gradska toplana“ prema „Srbijagasu“ u visini od 599 miliona 641.476 dinara, kolika je vrednost preuzetog i utrošenog, a neplaćenog gasa, koji je tokom više godina isporučio „Srbijagas“. Grad Zrenjanin će svoje potraživanje prema JKP “Gradska toplana” konvertovati u  kapital tog preduzeća. Komentarišući odluku skupštine zamenik gradonačelnika Saša Santovac rekao je da je grad Zrenjanin pokušao da izmiri dugovanje gradske toplane, ali da to nije bilo moguće te da su u opticaju bila samo 3 rešenja.

Zamenik gradonačelnika Saša Santovac rekao je još da je gasna mreža u gradu rađena pre 20-ak godina te da ona zahteva nova ulaganja, te će prenosom svojine na mreži biti omogućena i njena rekonstrukcija od strane Srbijagasa što će obezbediti nesmetano i kvalitetno snabdevanje gasom i građana i privrede.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here