Gradska uprava đacima prvacima uručila poklon: školske torbe i osnovni školski pribor

0
137

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i njegovi saradnici posetili su danas osnovne škole „Žarko Zrenjanin“ u Zrenjaninu i „Slavko Rodić“ u Lazarevu gde su đacima prvacima uručili školske torbe i osnovni školski pribor, poklon gradske uprave.

Gradska uprava Zrenjanin je i ove, kao i prethodnih godina, svim đacima sa teritorije grada Zrenjanina koji su upisali prvi razred u školskoj 2019/2020 godini, darovala školske torbe i osnovni školski pribor. Đake je zajedno sa svojim saradnicima posetio gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, koji je najpre posetio prvake u OŠ „Žarko Zrenjanin“, kojih je ove godine 111. On je prilikom posete rekao da se grad pored ove i brojnim drugim merama populacione politike stara o svojim najmlađim sugrađanima, ali i o stanju škola na svojoj teritoriji, a najavio je i za narednu godinu početak izgradnje kompleksa srednjih škola u gradu.

Direktor OŠ „Žarko Zrenjanin“ Miroslav Brnjoš zahvalio se gradonačelniku Janjiću i njegovim saradnicima na akciji koju sprovode već nekoliko godina i rekao je da uručeni pokloni mnogo znače i roditeljima i deci

Nakon škole u Zrenjaninu gradonačelnik Čedomir Janjić posetio je i OŠ „Slavku Rodić“ u Lazarevu, gde je takođe obradovao prvake rančevima i školskim priborom.

U osnovnoj školi u Lazarevu od nedavno radi i jaslena grupa koju pohađaju deca od 1 do 3 godine, kao i grupa za decu od 3 do 5 godina. Rad ovih grupa finansiran je od strane Vlade Republike Srbije odnosno Ministarstva za demografiju i populacionu politiku, a cilj je da i sela imaju grupe za mlađu decu što do sada nije bio slučaj.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here