Održana regionalna radionica Socijalna zaštita u jedinicama lokalne samouprave

0
254

U multimedijalnoj sali gradske kuće održana je regionalna radionica „Socijalna zaštita u jedinicama lokalne samouprave“.

U organizaciji Stalne konferencije gradova i opština, Pokrajinskog zavoda za socijalnu zaštitu, Republičkog zavoda za socijalnu zaštitu i Srednjobanatskog upravnog okruga u multimedijalnoj sali gradske kuće održana je regionalna radionica „Socijalna zaštita u jedinicama lokalne samouprave“. Prisutne je u ime Srednjebanatskog upravnog okruga pozdravila načelnik Snežana Vučurević koja je rekla da je kod sprovođenja usluga socijalne zaštite veoma važna međuopštinska saradnja.

Na radionici su učestvovali zaposleni u gradskoj upravi i opštinama koje se bave socijalnom zaštitom, a prema rečima Nenada Stojanovića, savetnika u Republičkom zavodu za socijalnu zaštitu Zrenjanin je primer toga kako se usluge socijalne zaštite mogu pružati na dobar način i kroz dobru međuopštinsku saradnju.

Cilj radionica je da korisnici imaju kvalitetnije usluge socijalne zaštite koje pruža lokalna samouprava, rekla je Mirjana Komnenović, savetnik za socijalnu zaštitu SKGO. Kada su u pitanju okruzi u APV radionice se sprovode u saradnji sa Pokrajinskim zavodom za socijalnu zaštitu. Radionice „ Socijalna zaštita u jedinicama lokalne samouprave“ sprovode se uz podršku vlade Švajcarske, a u okviru projekta Institucionalna podrška SKGO, treća faza.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here