Predsednik Vučić prisustvovao združenoj taktičkoj vežbi sa bojevim gađanjem “Begej 2019”

0
113

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik, ministar odbrane u Vladi Srbije Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović i potpredsednik Centralne vojne komisije NR Kine general Džang Jousjao su prisustvovali u nedelju, 8. septembra, združenoj taktičkoj vežbi sa bojevim gađanjem “Begej 2019” na privremenom poligonu “Titel”.

Vučić je nakon vežbe čestitao Ministarstvu odbrane i svim pripadnicima Vojske Srbije, ministru Vulinu i generalu Mojsiloviću na dobro obavljenoj vežbi.

Posmatrajući vežbu sa broda posebne namene „Kozara“ ploveći Tisom, gosti su imali priliku da vide vežbu u kojoj je učestvovalo više od devet stotina pripadnika Vojske Srbije sa oko dve stotine sredstava, među kojima su i borbena i neborbena vozila, inžinjerijska sredstava, plovni objekti i vazduhoplovi.

Na vežbi sa bojevim gađanjem „Begej 2019“, po temi „Borbena grupa u napadu sa nasilnim prelaskom reke“, prikazana je napadna operacija Kopnene vojske koju su izvele jedinice Kopnene vojske, ojačane timovima Specijalne brigade, u sadejstvu sa snagama Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane.

Nakon vežbe, po povratku broda “Kozara” u privremeni poligon “Titel”, upriličeno je potpisivanje Sporazuma o primopredaji opreme koju je Narodna Republika Kina donirala Vojsci Srbije.

Sporazum o donaciji potpisali su načelnik Uprave za planiranje i razvoj Generalštaba brigadni general Milan Popović i načelnik Kancelarije za međunarodnu vojnu saradnju Centralne vojne komisije NR Kine general-major Si Guavej.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here