U Čajetini je održana manifestacija “Žogarija – Loptarija Srbija”

0
162

U Čajetini je  održana sportsko-rekreativna manifestacija “Žogarija – Loptarija Srbija” na kojoj je učestvovalo osam ekipa iz svih osnovnih škola sa teritorije opštine Čajetina.

Glavni cilj Manifestacije“ Žogarija“ bio je razvijanje, podsticanje i promocija zdravlja i zdravog načina života, putem fizičkih aktivnosti, posebno motoričkih, kod dece mlađeg školskog uzrasta. O samoj manifestaciji nešto više je rekao Nemanja Kutlešić iz Sportskog saveza opštine Čajetina.

Jedan od važnih ciljeva Manifestacije ogleda se u razvijanju osećanja međusobnog poštovanja, uvažavanja različitosti, tolerancije, strpljivosti kod dece, putem fair-play-a kao dominantnog pokazatelja sistema vrednosti. PR manifestacije Žogarija-Loptarija Bogoljub Grujić je objasnio da Čajetina nije bez razloga izabrana za jednog od domaćina ove manifestacije.

Sadržaj Manifestacije čine igre sa loptom (fudbal 3 na 3 i igre spretnosti), kviz znanja navijačkih ekipa, druženje, zabava, pevački i plesni nastupi, takmičenje nastavnika i stvaranje kreativnih radionica. Program „Žogarija“ nije usmeren na stvaranje vrhunskih sportista, već na podsticanje optimalnog razvoja motoričkih potencijala dece.

Međunarodna sportsko – rekreativna manifestacija Žogarija se uspešno održava već četrnaestu godinu, u Austriji, Italiji, Mađarskoj, Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i u Crnoj Gori,  a već osmu godinu u Srbiji . Škola  pobednik sa finalnog takmičenja Srbije stiče pravo da se takmiči na velikom, regionalnom finalu u kome učestvuju svi pobednici iz ostalih zemalja učesnica u Beogradu.

U čitavom regionu, Alpe-Jadran-Dunav, Manifestacija Žogarija -Loptarija, uključuje oko dva miliona četiri stotine hiljada dece iz osnovnih škola i vrtića.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here