Anketa – Pokretanje sopstvenog biznisa

0
463

Najčešće delatnosti za koje se naši ljudi koji pokreću biznis opredeljuju su proizvodnja odeće, održavanje i popravka motornih vozila, računovodstveni poslovi, pravni poslovi, domaća radinost. Čime bi se bavili Zrenjaninci da sada pokreću svoj biznis pogledajte u anketi koja sledi.

Svet privatnog preduzetništva nudi beskonačno mnogo mogućnosti. Ukoliko imate biznis ideju i odlučite da načinite taj hrabar korak, napravite biznis plan i iskoristite ga, otvorićete sebi vrata ka lagodnom životu uz zaradu i radno vreme kakvo ste oduvek želeli. Prema podacima Nacionalne službe za zapošljavanje, najčešće delatnosti koje su podržane subvencijama su: frizerski i kozmetički saloni, proizvodnja ostale odeće, održavanje i popravka motornih vozila, računovodstveni, knjigovodstveni i revizorski poslovi, poresko savetovanje, proizvodnja hleba, svežeg peciva i kolača, pravni poslovi, proizvodnja proizvoda od drveta, plute, slame i pruća, stomatološka praksa…Sa novcem od subvencija, uz sopstvenu ušteđevinu, može se započeti većina pomenutih poslova. Kojim poslom bi se bavili da sada pokreću biznis pitali smo Zrenjanince.

Česta je dilema kod budućih preduzetnika za koju pravnu formu biznisa da se opredele: preduzetnik ili privredno društvo.Privredno društvo je pravno lice koje obavlja delatnost u cilju sticanja dobiti. Osnivaju se osnivačkim aktom koji ima formu odluke ako društvo osniva jedno lice ili ugovora o osnivanju ako društvo osniva više lica. Može biti ortačko društvo, komanditno društvo, društvo s ograničenom odgovornošću i akcionarsko društvo.Preduzetnik je poslovno sposobno fizičko lice koje obavlja delatnost u cilju ostvarivanja prihoda, kao i fizičko lice upisano u poseban registar, koje obavlja delatnost slobodne profesije, uređenu posebnim propisom ako je tim propisom to određeno. Registruje se na neodređeno ili određeno vreme. Odgovara celokupnom imovinom i u tu imovinu ulazi i imovina koju stiče u vezi sa obavljanjem delatnosti.Pravna lica razvrstavaju se na mikro, mala, srednja i velika, u zavisnosti od prosečnog broja zaposlenih, poslovnog prihoda i prosečne vrednosti poslovne imovine utvrđenih na dan sastavljanja redovnog godišnjeg finansijskog izveštaja u poslovnoj godini.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here