Predsednik Vučić razgovarao sa specijalnim izaslanikom generalnog sekretara UN Zahirom Taninom

0
112

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je razgovarao sa specijalnim izaslanikom generalnog sekretara Ujedinjenih nacija i šefom Misije UN na Kosovu i Metohiji Zahirom Taninom o situaciji na Kosovu i Metohiji.

Predsednik je sa Taninom razmatrao i  pripremu izveštaja generalnog sekretara UN o radu UNMIK, koji će biti predstavljen Savetu bezbednosti u oktobru. Dvojica sagovornika su razgovarali i o predstojećim izborima na Kosovu i Metohiji. Predsednik Vučić je izrazio očekivanje da će međunarodni predstavnici pomoći da ti izbori proteknu mirno i da će Srbi moći da iskoriste pravo da slobodno biraju svoje predstavnike, koji će da štite njihove interese. Predsednik  Srbije je zahvalio specijalnom izaslaniku Taninu za dosledno zalaganje UNMIK za poštovanje Rezolucije 1244.

Predsednik Vučić je istakao da su sednice Saveta bezbednosti, posvećene radu UNMIK, važne za Srbiju zbog održavanja kontinuiteta razmatranja pitanja KiM, kao i zbog redovnog informisanja o političkoj i bezbednosnoj situaciji, koja je daleko od mirne i stabilne, uz česte napetosti i incidente. Prema njegovoj oceni prisustvo UN, odnosno UNMIK, kao i drugih međunarodnih misija na Kosovu i Metohiji  više je nego potrebno kao garancija bezbednosti srpskog naroda.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here