Održano je Nacionalno prvenstvo u atletici za osobe sa smetnjama u razvoju

0
198

Na Gradskom stadionu, održano je Nacionalno prvenstvo u atletici za osobe sa smetnjama u razvoju u okviru kalendara takmičenja Specijalne Olimpijade Srbije.

U nedelju, 22. septembra otvorena je prva atletska manifestacija na rekonstruisanoj atletskoj stazi na gradskom stadionu, prvo prvenstvo Specijalne Olimpijade. Ovo je takmičenje koje okuplja osobe sa smetnjama u razvoju. Takmičilo se 12 klubova iz cele Srbije, među kojima i naš Hendi sport. Nastupile su ekipe iz Vranja, Leskovca, Pirota, Niša, Kruševca, Kragujevca, Čačka, Beograda, Jabuke, Novog Sada i Zrenjanina. Ekipe je činilo osam takmičara i dva trenera.

Hendi sport je po 6 put bio domaćin Specijalne olimpijade, a ove godine obeležava i značajan jubilej, 10 godina postojanja kluba.

Direktor Specijalne Olimpijade Aleksandar Stanojević rekao je da je grad Zrenjanin po 6 put pokazao da je odličan domaćin sportskih takmičenja za osobe sa smetnjama u razvoju.

2021. godine ponovo ćemo imati Evropski turnir u odbojci u Zrenjaninu na kom će se nadmetati 12 ekipa iz cele Evrope, što je dokaz da sve ovo što se radi ima nekog smisla i ono što je najbitnije kontinuitet u radu za osobe sa posebnim potrebama, rekao je na kraju direktor Specijalne olimpijade Aleksandar Stanojević.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here