Počeo turnir u stonom tenisu u Zrenjaninu

0
132

Međunarodni Pro tur turnir u stonom tenisu, za juniore i kadete, svečano je otvoren u Kristalnoj dvorani u Zrenjaninu.

Ovaj značajan sportski događaj koji će trajati do subote,28.septembra okupio je više od dve stotine stonotenisera-kadeta i juniora sa svih kontinenata. Govoreći o značaju turnira, pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura je rekao:

Prema rečima Sime Salapure čast da organizuje jedan ovakav međunarodni turnir predstavlja i priznanje zrenjaninskim stonoteniserima  na dosadašnjim uspesima u ovom sportu.

Kapiten Stonoteniskog kluba Banat Ilija Majstorović je objasnio da je zrenjaninski turnir jedan u nizu tzv. Pro tur turnira.

Predsednik Stonoteniskog saveza Srbije Aleksandar Karakašević je govoreći o ovom značajnom događaju rekao da se u Savezu znalo da Zrenjanin može da odgovori svim zahtevima koje postavlja jedan turnir ovakvog formata.

Karakašević je podsetio i da je namera Stonoteniskog saveza da u narednim godinama stvori od sadašnjih juniora i kadeta uspešne seniore.

Karakašević je rekao i da je jedan od problema domaćeg stonog tenisa taj što nemamo dovoljno dobrih trenera ali isto tako i mladih koji su zainteresovani za ovaj sport.

Juniorima i kadetima su do subote na raspolaganju prostori za odigravanje mečeva u Kristalnoj dvorani i u hali Medison. Turnir će se igrati na skoro trideset stolova , a program prva  dva dana predviđa duele u singlu, dok će se tokom poslednja dva dana održavati ekipni susreti. Svi mečevi će se odigravati u termininu od 9 časova pre podne pa do večernjih časova, sem u subotu kada je predviđena završnica turnira.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here