U Čajetini je održana prva zlatiborska ‚‚Puzijada‚‚

0
261

Povodom obeležavanja Evropske nedelje mobilnosti na Kraljevom trgu u Čajetini je održana prva zlatiborska ‚‚Puzijada‚‚.

Manifestacija ‚‚Puzijada‚‚ je ove godine održana u preko dve hiljade devet stotina gradova i opština u četrdeset devet država. Čajetina je bila jedna od šesnaest  opština koja se nizom aktivnosti pridružila inicijativi da se pokrene svet u boljem pravcu i obezbedi deci zdraviji i lepši život. Po ugledu na tredicionalnu užičku manifestaciju koju je pokrenulo Udruženje roditelja tog grada, Savet za bezbednost opštine Čajetina došao je na ideju da u Evropskoj nedelji mobilnosti pokrene svoju „Puzijadu“ kao podsećanje na značaj prvih pokreta u životu čoveka. O ‚‚Puzijadi ‚‚ je nešto više rekao Srđan Radović iz Sekretarijata za bezbednost saobraćaja opštine Čajetina.

Prvu „Puzijadu“ su podržali opština Čajetina, Turistička organizacija Zlatibor, Sportski centar Čajetina, ali i mnogi privrednici koji su donirali slatkiše i opremu za bebe. Uz organizatore su sve vreme bili prisutni i predstavnici pedijatrijske službe Doma zdravlja iz Čajetine. Dr Biljana Pantović Vučinić, pedijatar iz Čajetine je zadovoljna odzivom roditelja i njihovih mališana.

O uspehu prve  „Puzijade“  govori i podatak da je na takmičenju učestvovalo trideset šest beba. Među roditeljima se našla i Čajetinka  Nevena Marić i njena ćerka Sara. Nevena je iznela svoje ustiske sa ove manifestacije.

Savet za bezbednost  saobraćaja se zahvalio svima koji su se prijavili za „Puzijadu“ i svima onima koji su podržali ovu korisnu manifestaciju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here