Ministarka Mihajlović u obilasku radova

0
151

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović je obišla radove na rekonstrukciji pruge Jajinci–Mala Krsna i na izgradnji deonice obilaznice oko Beograda od Ostružnice do Bubanj potoka.

Mihajlović je tom prilikom istakla da se Srbija danas razvija povezivanjem različitih vidova saobraćaja, uz podsećanje na to da se do 2014. godine nije ulagalo u srpske železnice, a da su one danas strateško opredeljenje Vlade.

Potpredsednica Vlade  je navela podatak da preko Srbije ide najkraći put između Istoka i Zapada, i to za tri stotine pedeset kilometara kraći nego da se ide Koridorom 4.

Direktor preduzeća „Infrastrukture železnica“ Miroljub Jeftić je rekao da je vrednost radova na deonici Jajinci–Mala Krsna  trideset devet koma dva miliona evra i da će biti rekonstruisana pruga u dužini od pedeset pet kilometara, kao i trinaest kilometara staničnih koloseka, najavivši da će u Maloj Krsni biti izgrađena nova stanica. On je objasnio da projekat podrazumeva i izgradnju šest stajališta, tri tunela i dva mosta, pri čemu je izrazio zahvalnost resornom ministarstvu na naporima da obezbedi sredstva kako bi naše železnice bile deo evropskih.

Direktor kineske kompanije „Pauer Čajna“ za Evropu Jang Bo je izrazio zahvalnost na prilici da ova kompanija učestvuje u realizaciji ovako velikog projekta.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here