Prijem za učesnike Međunarodnog susreta mladih

0
110

U Baroknoj sali Gradske kuće organizovan je prijem za učesnike „17. Međunarodnog susreta mladih’’. Predstavnici grada Zrenjanina upriličili su prijem za učesnike iz Nemačke, Rusije, Poljske, Češke, Hrvatske, Rumunije, Mađarske kao i Srbije.

Naš grad će osam dana biti domaćin „17. Međunarodnog susreta mladih’’ koji će se završiti koncertom u Narodnom pozorištu „Toša Jovanović’’ 5.oktobra. Učesnike ovog susreta u Baroknoj sali Gradske kuće ugostio je pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić, koji je istakao da grad Zrenjanin podržava ideju o jedinstvenoj Evropi i povezivanju njene omladine.

Direktorka muzičke škole „Josif Marinković’’ u Zrenjaninu je istakla da je inicijator ovog projekta Nemačka, a da je Zrenjanin domaćin po prvi put.

Zigfrid Miler, vođa Biroa za mlade u Nemačkoj rekao je da je projekat veoma značajan jer za cilj ima budućnost mladih kao i da neguje bratstvo i mir u Evropi.

„17. Međunarodni susret mladih’’ završiće se koncertom u Narodnom pozorištu „Toša Jovanović’’ 5. oktobra sa početkom u 19 časova. Ulaz je besplatan, a na programu će biti dela Šuberta i Mocarta.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here